Ucelený rozbor možností zaměstnavatele, zda přispívat na stravování zaměstnanců prostřednictvím jiných subjektů či zda realizovat stravování ve vlastním zařízení, a to z pohledu zákona o daních z příjmů, zákona o DPH a souvisejícího účtování.
Výběr z obsahu:
- postupy z hlediska daní z příjmů (pohled zaměstnance i zaměstnavatele) – rozlišení stravování ve vlastním zařízení a příspěvku na stravování zajišťovaného prostřednictvím jiných subjektů (za jakých podmínek lze poskytnout, co je a není daňovým nákladem, problematika stravenek, souběh s pracovní cestou a další)
- postup z hlediska DPH
- příklady na související účtování
- související výklad GFŘ a MF (dle pokynu GFŘ D-22)
- vysvětlení postupů na příkladech.
K dispozici bude podkladový materiál, možnost klást během on-line semináře dotazy k probírané problematice.
Lektor
| RNDr. Ivan Brychta Je od roku 1995 daňovým poradcem zapsaným na seznamu Komory daňových poradců ČR a má více jak dvacetiletou praxi v daňovém, účetním a ekonomickém poradenství, včetně spolupráce na auditech společností. Kromě daňového poradenství se věnuje rozsáhlé přednáškové činnosti (včetně vedení on-line a video seminářů) a svými články přispívá do různých odborných periodik. S nakladatelstvím Verlag Dashöfer spolupracuje od roku 1999.
Publikační činnost: Pro Verlag Dashöfer se jako spoluautor podílí např. na publikacích Přehled změn v daních a účetnictví a Daňově uznatelné náklady. |